kleuren

Rood – Dit licht geeft ons meer aktiviteit, temperament en energie. Het zorgt voor beweging en levensvreugde. Rood is de kleur van de liefde welke vaak ook door rode rozen gezien wordt. Rood activeert en vitaliseert onze energiestromen, namelijk het bloed, en geeft doorzettingsvermogen, trouw en weerstand.

Oranje – Oranje licht bevordert genegenheid, rust en evenwichtigheid. Dit voelen wij als wij ons ’s avonds gezellig voor een kaars zetten. Oranje dringt zeer zacht bij ons naar binnen en bevordert ontspanning en bevrijding van vastgelopen blokkades. Oranje licht werkt bijzonder op de zintuigen, is eetlust opwekkend en compenserend.

Geel – Geel licht bevordert standvastigheid, levensvreugde en een montere alledaagse stemming, is contactbevredigend en ontspannend in de contactfase van veel mensen . Evenzo werkt geel op aantrekkingskracht en het verminderen van relatieangsten en haperingen.

Groen – Groen is de kleur van de hoop en van vernieuwing. Groen benadrukt de start van iets en helpt ook om veranderingen door te voeren. De lente met al haar groen wekt ieder levend wezen uit de winterslaap. Groen schenkt genezing en innerlijke vrede. Groen bevordert rust en symboliseert verbondenheid met de natuur. Goede wensen, sympathie en medeleven worden vaak met bloemen en planten tot uitdrukking gebracht.

Roze – Roze is de kleur van de zachtheid en wekt de sensuele bevindingen van de liefde en de liefkozendheid in ons op. Roze maakt ons sensueel en ontvankelijk voor de schoonheid en harmonie om ons heen en helpt ons opgenomen schoonheid en levensgeluk in de vorm van meer charme te uiten.

Helderblauw – Helderblauwe kleuren verbinden ons met grenzeloze vrijheid en avontuur. Helderblauw opent onze horizon en verbindt onze ziel met de oneindigheid van het luchtruim. Drang naar daden en reislust worden in ons gewekt door helderbauwe kleuren.

Donkerblauw – Donkerblauw werkt zeer diep en golvend op ons in. Het verwekt een gevoel van bestendigheid, eeuwigheid en respect. Veel uniformen zijn daarom ook tegenwoordig nog donkerblauw. Met donkerblauw brengen we echter ook onwetendheid, afgrond en angst in verbinding. De donkerblauwe kleur van een meer signaliseerd terughoudendheid en gevaar.

Violet – Violet wekt nieuwsgierigheid en insprireert onze ziel tot uitwijking naar verborgen demensies van ons lichaam en geest. Over violet licht worden de gevoeligste zintuigen in ons geopend en we bereiken door deze kleur een hogere graad van bevrijding en afstandelijkheid. Violet bevorderd wekt de bereidheid tot overgave en vast partnerschap.

Kleurloos – Kleurloos licht is een concentratie van alle kleuren licht. Het ontstaat doordat, bijvoorbeeld een bergkristal wit licht in zich opneemt en als geconcentreerde, schone energie weer afgeeft. De bergkristal filtert geen individuele lichtkleuren weg, zoals bijvoorbeeld de robijn die alleen nog het geconcentreerde rood aan ons doorgeeft. Wij ontvangen zodoende een concentratie van al het licht in wit licht. Witte kleuren symboliseren welbehagen, eerlijkheid, onsterfelijkheid, reinheid en volkomenheid. De diamant wordt daarom in zijn reinheid vaak direct met deze deugden in verbinging gebracht.

Zwart – Zwarte stenen zuigen, in tegenstelling tot gekleurde edelstenen of bergkristal, al het licht op. Zij geven nauwelijks licht af, maar slaan de energie van het licht op. Dit merken wij door de sterke opwarming van donkere of zwarte objecten. Zwart helpt ons te concentreren en bevordert, ook bij grote afwijkingen, zelfstreverigheid en nauwkeurigheid. Zwart licht ommantelt onze totale aura met een beschermende schaduw, die negatieve eigenschappen voor ons filtert. Gelijktijdig beschermt het zwarte licht voor blokkaden en eenzijdigheid en opent meerdere wegen die door ons leven lopen.

Green3