de periode van 6 t/m 13 nov

dinsdag 6 nov

De afgelopen week is er weinig gebeurd. We zijn aan het bijkomen van alle emoties die gepaard gaan met wat we aan het doen zijn. We hebben veel van allerlei gedaan, maar niks bijzonders.

woensdag 7 nov

Vandaag zijn we gaan kijken naar een boerderij in Maarheeze. Bijzonder was dat onze dochter graag mee wou gaan kijken omdat zij en haar man bezig zijn met vergelijkbare activiteiten en graag met ons op hetzelfde terrein willen wonen.
De boerderij is magnifiek, de tuin mooi, de paardenstal erbij bijna klaar om een zaal in te zetten. Bosrijke omgeving, aan het eind van een rustige weg. Maar… direct aan de spoorlijn. Als het alleen was voor ons om te wonen zou het kunnen, daar raken we aan gewend. Maar degenen die komen voor meditatie, massages, yoga zullen er niet blij mee zijn dat er elk vijf minuten een trein langsraast. Gaat dus niet door.

vrijdag 9 nov

Ik loop van de opslag naar huis en besef dat ik het even niet zie zitten. Waar zijn we mee bezig. Zoveel werk, zoveel onzekerheid, pfff. Ik hang mijn jas op de kapstok en Rita roept al vanuit de kamer “Wat ik nou toch gevonden heb.” Er komt toch meteen weer een lichtpunt. Inderdaad, een mooie woonboerderij, betaalbaar, geschikt om met twee gezinnen te wonen, met een grote, mooie schuur. Bij wat beter kijken blijkt die aan een verdeelstation van hoogspanning te liggen. Nee dus.

zondag 11 nov

We hebben vandaag met kinderen en kleinkinderen Sint Maarten gevierd. In de huiskamer alle elektrische licht uit en alleen maar veel kaarsen aan. De rijkdom van ons leven dat we in dit gezelschap op zo’n fijne manier een lichtfeest kunnen vieren.

maandag 12 nov

We zijn weer verder gegaan met opruimen in de opslag. Steeds weer een paar uurtjes opruimen brengt vooruitgang, maar vraagt ook aandacht, want omdat we dat allebei eigenlijk niet leuk vinden om te gaan doen, verzandt het gemakkelijk tussen alle andere bezigheden.

In Heeze weten we een huis met veel grond te koop. Goedkoop, want het is een bouwval en de schuur erbij is alleen maar een skelet. Veel mogelijkheid voor onze eigen inbreng. Vlakbij de Strabrechtse hei, in een rustige wijk. Nadeel: vervuilde grond. Het is nog niet bekend hoe groot dat nadeel is. Zoeken we uit in de komende week.

Een huis met schuur in Eindhoven. Het huis is mooi; een schuur die net te klein is, maar uitgebreid zou kunnen worden. De buurt is druk, het uitzicht is knudde. Gaat het niet worden. Jammer, want in Eindhoven of er vlak tegen aan heeft toch wel onze voorkeur.

dinsdag 13 nov

Leuk is dat onze zoon mee zoekt naar geschikte gelegenheden. Ook andere mensen zoeken mee. En een nieuwe ontwikkeling: we hoorden van iemand dat ze graag mee zou willen doen. Dat is wat we allang willen: met gelijkgestemde mensen gezamenlijk zo’n project dragen.

Ik ben heel benieuwd wat de komende tijd nog aan mooie en aan moeilijke dingen zal brengen.

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 15 nov  – – – – – – –

samenvatting van de periode van 1 t/m 13 nov:

We hebben verschillende huizen en boerderijen bekeken, sommige heel erg mooi en aantrekkelijk, maar ze zijn allemaal om een of andere doorslaggevende reden afgevallen, eentje hebben we nog onderhanden.
Er is een ontwikkeling aan de gang dat mensen mee zoeken, er mee bezig zijn om mee te doen. Mooie ontwikkeling. Ik ben er blij mee dat ook onze kinderen hier actief mee bezig zijn.

Toch heb ik een forse dip in mijn motivatie gehad, die ook weer over is. We zijn blij met wat we hebben. We hebben een lichtfeest gevierd.
We blijven zoeken en ons voorbereiden op een nieuwe situatie, ook al weten we niet hoe die zal zijn.

Green3