In vrijheid bevallen

In vrijheid bevallen met Noël Sannen

Film van UC bevalling wordt getoond en besproken

Na 3 bevallingen in bed, onder begeleiding van een verloskundige, zag ik opeens dat het anders kon… dat ík anders kon. Bevallen is een prachtige gebeurtenis die net zo magisch als normaal is. Ik wilde het zelf doen, zonder verloskundige bemoeienis of interventies. Mijn laatste 3 bevallingen waren thuis in een bevalbad. Met enkel mijn man en kinderen om mij heen heb ik 3 vrije geboortes ervaren, zoals het voor mij helemaal klopte. Zelf voelen wat er gebeurde gaf me kracht, het bracht me waar ik zijn moest…in mezelf. Van mijn laatste bevalling zijn mooie foto’s gemaakt en een stukje film. Deze wil ik graag met je delen, omdat ik iedereen wil laten zien wat bevallen is, hoe het kan zijn. Hopelijk kiezen meer vrouwen voor zelf bevallen (met of zonder verloskundige aan hun zijde), voor het volgen van hun lichaam. Want zó is het bedoeld, we zijn er voor gemaakt. Moeders en baby’s verdienen een vrije geboorte. Vrij van interventies en angst, vrij van protocollen… gewoon, bevallen.

vrijdag 14 nov van 14:30 – 15:00 u, open vanaf 14:30 u
– vrijwillige bijdrage –

, ,

Comments are closed.

Green3