de periode van 8 t/m 17 okt

details van de periode van 8 t/m 17 okt:

maandag 8 okt

Rita en ik zijn nu ongeveer 10 jaar actief in het ter beschikking stellen van een zaal en andere voorzieningen. Dit doen we voor mensen die trainingen, workshops, consulten, lessen en lezingen geven op het gebied van ontwikkeling van bewustzijn. Dit ter beschikking stellen deden we eerst op de Bergstraat, later op de Rapenlandstraat en nu op de Begoniastraat.

Wij doen dit graag en met liefde en het is onze droom en ons voornemen om dit te doen op een eigen plek. Daarom zijn wij al een tijd bezig met het idee om te verhuizen naar een plek waar we de zaal, een daarbij horende ontmoetingsruimte en consultkamers aan huis hebben.

In een diepgaand gesprek hebben Rita en ik besloten dat we ervoor gaan om deze droom te realiseren. Dat betekent dat we ons huis te koop gaan zetten en doorgaan met een plek zoeken waar we het centrum kunnen opbouwen.

dinsdag 9 okt

We hebben een makelaar gekozen en hebben vanaf nu veel te doen om de verkoop van ons huis voor te bereiden en om de verhuizing voor te bereiden.

We realiseren ons dat dit alles bij elkaar veel werk is: De oude plekken (huis en zaal met daarbij opslag) opruimen en de nieuwe plek opbouwen en inrichten. We vertrouwen er op dat wij dat kunnen gaan doen, dat de kosmos ons daarbij helpt, en dat ook mensen in die kosmos ons daarbij helpen.

woensdag 10 okt

Uitgezocht wat er mogelijk is met asbestdaken vervangen en zonnepanelen plaatsen. En mocht het nodig blijken te zijn ook uitgezocht wat er aan mogelijkheden voor tijdelijke opslag bestaat.

vrijdag 12 okt

We horen dat er op de plaats waar we een oogje op hebben, biedingen zijn gedaan. Tijd voor aktie.

We zijn bezig om de spullen van De Heremiet op te ruimen, omdat de gemeente opeens haast heeft om dat gebouw leeg te krijgen. Na 2,5 jaar goed te hebben gevonden dat de inventaris van De Heremiet daar ligt, is er nu opeens drang om dat weg te krijgen.

zondag 14 okt

We hebben allerlei ideeën over de mogelijkheden op de nieuwe plek. We bespreken die met onze dochter en partner terwijl we plezierig boven een kampvuurtje een lekkere maaltijd maken. Onze fantasie kent geen grens. Tegelijk weten we heel duidelijk dat onze financiën wel een grens hebben.

maandag 15 okt

Vanochtend heb ik een gesprek gehad met onze accountant. We hebben besproken dat ik de financiële administratie voortaan op een andere manier gaan doen. Ook hier een nieuw begin.

Vandaag heb ik een mail gestuurd naar de huurders die wij in de afgelopen 2,5 jaar hebben gehad. We hebben laten weten dat we op onze huidige plek gaan stoppen en ergens anders in de buurt van Eindhoven verder gaan.

Vanmiddag hebben we een gesprek gehad met de makelaar van de plek die we op het oog hebben. Dat was aanleiding om nog eens te gaan rekenen. We hebben vanavond een bod uitgebracht, wat we heel spannend vonden. Uiterlijk vrijdag krijgen we te horen met wie de verkopers verder willen gaan.

Leuk is dat we een aanbod krijgen van mensen om ons een middag te komen helpen. Dat is fijn, bij al die dingen die we te doen hebben is hulp welkom.

dinsdag 16 okt

We hebben een dagje vrij om bij te komen. We zitten midden in het bos en laten alles eventjes van ons af vallen. Morgen weer verder.

woensdag 17 okt

Vandaag gaat de nieuwsflits uit. Dat betekent dat ik mijn mooie voornemen nu in praktijk ga brengen. Mijn dagboekaantekeningen op de website en een samenvatting daarvan in de nieuwsflits. Dat is ook weer spannend: ik vertel graag aan iemand die tegenover me zit, wat er gebeurt, maar zo publiekelijk schrijven dat vind ik moeilijk.

De dag door praten Rita en ik over allerlei, maar op de achtergrond steeds de vraag: gaan we naar die nieuwe plek?

 

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 17 okt  – – – – – – –

samenvatting van de periode van 8 t/m 17 okt:

Rita en ik hebben een diepgaand gesprek gehad en we hebben definitief besloten om onze droom te gaan realiseren: We gaan een zaal met ontmoetingsruimte aan huis creëren. In het komende jaar gaan we 1) grote opruiming houden, zodat we met een schone lei aan iets nieuws kunnen beginnen en 2) op een nieuwe plek een zaal bouwen en inrichten als startpunt voor een centrum met zaal, ontmoetingsruimte, behandelkamers en waarschijnlijk meer.

Alles werkt nu ook samen om ons naar een nieuwe plek te helpen:

  • Waar we nu de zaal hebben, moeten we op korte termijn al onze spullen opruimen.
  • We hebben besloten ons huis te verkopen en hebben daar een makelaar voor gekozen. Dat betekent dat we in huis alles gaan opruimen, zodat het “verkoopklaar” is.
  • We krijgen een aanbod voor hulp bij al dit werk.
  • Voor de plek die we op het oog hebben zijn, ons meegeteld, drie gegadigden. Geen tijd meer om uitgebreid te overleggen. We hebben een bod uitgebracht en horen uiterlijk vrijdag, met wie de verkopers verder gaan.

Dit allemaal bij elkaar betekent dat we zo ongeveer een nieuw leven gaan beginnen. Spannend en ook leuk.

 

Green3