de periode van 6 okt t/m 27 okt

een beetje details voor de periode van 6 okt t/m 27 okt:

maandag 14 okt

Zaterdag hebben we een gesprek met Kris gehad. Hij wil eind volgende week beginnen. Zal wel de maandag daarna worden.
Veel gesproken over de inrichting, nu ook van het gedeelte buiten.
In dit pand zijn geeft een goed gevoel, dat maakt ons weer helemaal enthousiast.

De financiering is wat minder.
We hebben vrijdag van onze hypotheekadviseur gehoord dat vanwege mijn leeftijd bij een particuliere hypotheek mijn inkomen uit loon niet wordt meegeteld, alleen pensioen en AOW. Bij een zakelijke hypotheek wordt mijn inkomen wel meegeteld, maar dat zijn andere tarieven.
We hebben zaterdag een gesprek gehad met een financier. We zijn op zoek naar een constructie waarin particulieren gezamenlijk een hypotheek geven. Lijkt wel wat te kunnen worden.
Ik heb nog even gekeken bij mogelijk.nl. Daar lijkt het zo te gaan, maar dan betalen we 2x zoveel per maand als we bedoeld hebben.

Ik blijf zoeken.

vrijdag 25 okt

Het is een vreemde tijd geweest. We hebben veel gedaan, maar we hebben het gevoel weinig bereikt te hebben.

Rita had vorige week herfstvakantie, ik deze week. Het afgelopen weekend hebben we een paar dagen in onze caravan doorgebracht. Het was fijn om weer even samen te zijn zonder dat in onze omgeving alles herinnert aan wat er nog te doen is.
Onze relatie had wat onderhoud nodig. Als het tussen ons niet goed gaat, kunnen we ons hele project wel vergeten, dus dat onderhoud is wel nodig. Daar komen we de laatste tijd veel te weinig aan toe.
Ik heb heel veel vertrouwen in onze relatie, ook al kraakt het af en toe. Nog steeds na al die jaren.

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan voorbereiding voor de verhuizing, nog steeds al onze spullen sorteren, gedeeltelijk weggooien en de rest goed inpakken, zo dat we het terug kunnen vinden en bij de verhuizing meteen op de goede plaats kunnen zetten.
We hebben onze administratie bijgewerkt, we hebben gisteren onze campingplek opgeruimd, de caravan gaat in de winterstalling. Ik heb allerlei onderhoud aan onze computers gedaan. En allerlei kleine klusjes die er steeds bij in geschoten zijn.
Ik heb verder gewerkt aan financiering, waar ik straks een afspraak voor heb.

Alles bij elkaar hebben we een hoop gedaan, maar we hebben allebei het gevoel dat het op de punten waar het om gaat, niet vooruit gaat. We worden er treurig van en een beetje down. Nu meer dan ooit hebben we vertrouwen nodig om op dit pad verder te gaan. En diep van binnen voelen we dat vertrouwen.

Gisteren hadden we een gesprek met een nieuwe huurder. Die merkte op dat als het zo stroef gaat, er wel iets aan de hand moet zijn. En bij die opmerking had ik meteen een hoop beelden in mijn bewustzijn:
– Het universum zet het goed voor ons klaar. We worden aan veel kanten geholpen om dit voor elkaar te krijgen, zowel door mensen als door niet-materiële wezens.
Het gevolg van dat sommige dingen langzaam gaan, is dat we tijd hebben voor andere dingen:
– We krijgen de gelegenheid om voor onszelf en voor elkaar te zorgen.
– We krijgen de gelegenheid om al onze spullen voor de verhuizing grondig uit te zoeken.
Straks als de verbouwing begint en de verhuizing daarna, komen we in een achtbaanrit, waar we heel weinig tijd zullen hebben voor iets anders.

Een nieuwe huurder wil workshops gaan organiseren voor kinderen en pubers. Daar zijn we blij mee, want we horen nogal eens van ouders dat er geen plek is waar hun kinderen in een rustige sfeer anderen kunnen ontmoeten.
Ik ben benieuwd waar dit alles uiteindelijk naar toe zal gaan. Ik stel me een plek voor waar gemakkelijk ontmoetingen mogelijk zijn voor mensen die op een wat meer bewuste manier leven dan onze dagelijkse media suggereren.

 

samenvatting van de periode van 6 okt t/m 27 okt:

– – – – – – in de nieuwsflits van 27 oktober – – – – – –

Een beetje vreemde tijd. Er is weinig gebeurd, er was weinig aanleiding om in dit dagboek te schrijven. We hebben hard gewerkt, vooral aan voorbereiden van onze verhuizing. Maar we zijn voor ons gevoel weinig opgeschoten.

Ons verlangen is dat er verbouwd wordt en dat we gaan inrichten, maar dat schuift nog even weg. Het lijkt wel of we deze periode getest worden op standvastigheid en gelijkmoedigheid.
Het is af en toe moeilijk om een goed humeur te houden. Maar het voelt goed dat we zo ver zijn en dat we inderdaad overeind blijven. En het voelt goed dat we een doel nastreven waar we zelf veel plezier aan hebben, dat mensen de gelegenheid gaat geven te groeien in bewustzijn en dat een plek kan zijn waar mensen elkaar in een rustige sfeer kunnen ontmoeten.

 

Green3