de periode van 28 mrt t/m 10 apr

een beetje details van de periode van 28 mrt t/m 10 apr:

donderdag 28 maart

Hoe meer de voorbereidingen voor de dubbele verhuizing vorderen hoe meer mijn verlangen naar de situatie met centrum en huis in één pand begint te groeien.
Ik zit in de metro op weg naar school en voel verlangen naar werken aan en in ons centrum.

We vinden twee mogelijke plekken: allebei op de Tongelresestraat in Eindhoven. Een winkelpand dat er aan de voorkant mooi uitziet, het lijkt groot genoeg. Aan de achterkant een rustig binnenpleintje. Gauw bellen, en het blijkt al verkocht te zijn. Jammer.
Het andere pand lijkt geschikt maar heeft een industriële uitstraling. Aan dat pand  valt nogal wat te doen. Ook daarvoor bellen, we maken een afspraak. Dat is trouwens best moeilijk met vier dagen in de week de klok rond van huis.
Ik ben benieuwd hoe het er van binnen uit ziet.

dinsdag 2 april

We hebben beelden in consignatie en brengen die op verzoek van de eigenaar van de beelden naar een adres in Riethoven. Onderweg erheen krijg ik de duidelijke ingeving dat we op dat adres iets gaan tegenkomen. We kennen die man niet maar iets zegt mij dat we daar een duidelijke tip gaan krijgen. We hebben een plezierig gesprek met de eigenaar van de woonwinkel en het blijkt dat we veel gemeenschappelijk hebben, allebei met vrije school bezig, allebei fan van de vroegere White Horse, elkaar onopgemerkt tegengekomen bij diverse gelegenheden.
En als hij ons verhaal hoort van wat wij willen met De Heremiet, vertelt hij dat hij zijn pand wil verkopen omdat hij er mee op wil houden. Hij laat ons zien wat er aan werkruimte is, daar kan onze zaal twee keer in, en dan is er ook nog een grote winkelruimte. Dit is veel meer dan wij nodig hebben, daar moeten we met anderen over praten met meerdere mensen zou dit interessant kunnen zijn. Maar de afstand van Riethoven tot Eindhoven is een stuk groter dan we willen. Als we hier heen zouden gaan, gaan we een ander centrum maken/ krijgen dan we bedoelen

Veel om over na te denken.

donderdag 4 april

Vanmiddag naar een huis kijken. Ik ben heel benieuwd.  Het ziet er industrieel uit aan de buitenkant maar dat kunnen we opknappen. Het is in Eindhoven, we kunnen er wonen, er is een zaal, maar hoe het er van binnen uit ziet weten we nog niet.
We zullen zien.

vrijdag 5 april

Gisteren dus niet naar een huis kijken. De makelaar had een foutje gemaakt in zijn agenda. We zien twee panden op de Tongelresestraat, de ene is al verkocht als we bellen, het andere krijgen we niet te zien. Tegelijk met een duidelijke hint naar een pand in Riethoven. Wat hiervan te denken, hoe hierbij te voelen? Zelfs mijn intuïtie kan me hier geen duidelijkheid in geven.

maandag 8 april

In het weekend heb ik van een vriend die de weg weet bij de gemeente namen gekregen. We gaan de weg bij de gemeente ook bewandelen. De kans dat we komend schooljaar nog in de Begoniastraat zullen zijn lijkt klein. Het liefst natuurlijk vinden we een goede plek in Eindhoven waar we nog lang kunnen blijven, maar anders maar weer een tijdelijke plek.
En we gaan toch ook verder informeren in Riethoven. Die plek is zo mooi dat we misschien toch onze plannen gaan aanpassen.
Dus: Dat beetje wat we zeker menen te weten, staat ook weer ter discussie. Het lijkt haast wel of ons leven momenteel draait om het vinden van een stuk vastgoed.

woensdag 10 apr

Weer een poging om een afspraak voor dat huis in de Tongelresestraat te maken mislukt. Daar is iets aan de hand.
En Riethoven valt, zoals we al dachten, flink buiten ons budget. Dat gaat alleen als we dat met anderen samen doen.
Verder heeft Rita vandaag nog een winkelpand met woonhuis gevonden aan de Leenderweg. Plek ok, bestemmingsplan ok, huis ok, maar de ruimte voor zaal + ontmoetingsruimte is maar 40 m2 en dat is toch echt te klein.

Morgen verder.

 

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 11 apr  – – – – – – –

De afgelopen tijd kenmerkt zich door ons verlangen naar aan de gang gaan met opbouwen, door informatie die zegt dat onze tijd op de Begoniastraat ten einde loopt en door onverwachte wendingen in de mogelijkheden die we zien.

We willen graag gaan bouwen, inrichten, organiseren, zodat we snel de mogelijkheden van onze zaal kunnen aanbieden (en een beetje zelf gebruiken). En liefst op een min of meer vaste plek.
Onze tijd op de Begoniastraat loopt ten einde, niet omdat het niet meer zou kunnen, maar omdat “het bevoegd gezag” zo’n win-win-situatie niet kan of wil hanteren. Voor ons is het ook goed om onze eigen sfeer en mogelijkheden te kunnen creëren en om ook overdag gelegenheid tot activiteiten te kunnen bieden.

Dan komen er tegelijk mogelijkheden tevoorschijn, die ieder op hun eigen manier hartstikke mooi zijn en ieder op hun eigen manier niet passen: een prachtig pand dat te ver weg ligt; een pand ongeveer in het centrum dat te klein is; een pand op een goede plek, waar we niet binnen komen.

En alles bij elkaar worden we ons steeds bewuster van wat we echt willen:
– Rita en ik willen samen een gelegenheid bieden voor ontmoetingen en trainingen;
– die gelegenheid moet laagdrempelig toegankelijk zijn;
– die gelegenheid is bestemd voor activiteiten in ontwikkeling van bewustzijn.

Green3