de periode van 25 sept t/m 5 okt

een beetje details voor de periode van 25 sept t/m 5 okt:

woensdag 25 september

Mijn rooster tegenwoordig is maandag dinsdag woensdag school, donderdag vrijdag zaterdag heremiet en zondag mij.
Dat heeft tot gevolg dat ik nu (woensdagochtend) het gevoel heb dat ik niet vooruit kom met financiering, verhuizing en inrichting.

Voor morgen heb ik al een hele lijst met klussen die ik ga doen. De meeste zijn administratief en dat vind ik niet zo leuk. Op dit moment wil ik vooral opruimen, sorteren en inpakken. En ik wil met verbouwing beginnen, maar daar moet ik eerst allerlei administratief werk voor doen. Positief punt is dat de makelaar vanmiddag de eerste bezichtiging doet van ons huis. Terwijl het eigenlijk nog niet echt toonbaar is en nog niet publiekelijk te koop staat. De mensen die komen kijken belden bij ons aan omdat ze gehoord hadden dat het binnenkort te koop komt.

Wat mezelf betreft: Ik merk dat bij alles wat ik doe mijn innerlijke rust blijft. Ik leef op een manier die ik goed vind.

maandag 30 september

onderweg naar school

Dat waren drie dagen allerlei klusjes doen, voornamelijk administratief en een beetje sorteren, opruimen en inpakken. En één dag training.

Met de administratie ben ik op alle gebieden bij, uitgezonderd de financiële administratie van dit jaar.  Dat is meer dan ik ooit in mijn leven heb kunnen zeggen. Met opruimen zijn we nu bezig onze boeken uit te zoeken.
De training was een ochtend yoga en osho-meditatie en een middag ademwerk. Fijn om weer mee te maken en om te merken wat dat doet.

De makelaar is bezig met een paar aspirant-kopers. Dat lijkt goed te gaan.
Aan de financiering wordt gewerkt. Daar zou deze week wat duidelijks uit moeten komen.

De eigenaar van ons nieuwe pand is opeens onvindbaar, hij reageert niet meer op telefoon en sms, daar maken we ons wel een beetje zorgen over.

Alles bij elkaar: We gaan vooruit, maar langzaam en met wat hindernissen.
En wat ook belangrijk is: Rita en ik leven steeds meer zoals we denken dat goed is. Gezond voor onszelf, actief naar onze leefsituatie en betrokken bij de mensen in onze omgeving.

vrijdag 4 oktober

Veel gedaan aan sorteren en opruimen de laatste dagen. Mijn drive om door te werken is groot. Mijn neiging om ’s morgens mijn oefenprogramma te draaien is ook groot. Ik heb in mijn leven van mezelf nog niet meegemaakt, dat ik zoveel in zo weinig tijd zo gemakkelijk gedaan krijg. Het lijkt er op dat ik een flink stuk verzet tegen vervelende klussen heb opgegeven. Mooi.

Kris is een tijdje onbereikbaar geweest, maar is weer opgedoken, had een slechte week gehad. Rita was er al flink onrustig van geworden.
Morgen gaan Kris en ik de kast die bij hem staat naar mijn moeder brengen. Misschien kunnen we wat duidelijkheid maken over het komende tijdspad (en misschien ook niet).

Ik ben vandaag boeken aan het uitzoeken, ik vind het moeilijk om boeken weg te doen, maar we hebben er te veel.
Dat is iets wat ik de komende tijd nog wel vaker ga tegenkomen, ik zal materiële zaken net zo goed op gaan geven als ik met mijn verzet tegen vervelende klussen heb gedaan.

Vandaag hebben we een bod op ons huis gekregen, daar begint dus schot in te komen. Dat lijkt wel de goede kant uit te gaan.

Morgen een gesprek met iemand over particuliere financiering, als dat lukt zou ik daar heel blij mee zijn. Ik blijf banken graag uit de weg.

Leven is een avontuur.

zaterdag 5 okt

Vanochtend heb ik met Kris een heel gesprek gehad, we zijn weer gerustgesteld. Hij gaat over anderhalve week met de verbouwing beginnen.

Vanmiddag heb ik een gesprek gehad met iemand die geld wil investeren in vastgoed voor mensen die niet langs de reguliere weg een hypotheek kunnen of willen krijgen. Een heel positief gesprek, waarin we heel wat raakpunten bleken te hebben. Volgende week verder…

 

samenvatting van de periode van 25 sept t/m 5 okt:

– – – – – – in de nieuwsflits van 6 oktober – – – – – –

Een periode waarin onze aandacht meer bij de innerlijke wereld dan bij de uiterlijke wereld is geweest. Rita en ik zijn onafhankelijk van elkaar allebei ongeveer tegelijkertijd (toevallig?) een strak oefenprogramma begonnen. We hebben veel tijd besteed aan opruimen van administratie en boeken, nauwelijks tijd besteed aan verbouwing, aardig wat tijd besteed aan sociale contacten.

De verbouwing gaat over ruim een week beginnen, met de financiering zijn we wat verder, maar nog niks concreets, onze drive om op te ruimen is groot, voor ons huis hebben we het eerste bod.
We zijn ons op allerlei manieren aan het voorbereiden op een forse overgang in ons leven.

Onze reis gaat momenteel door een wat vlak landschap, waar niet veel lijkt te gebeuren, maar waar we wel meters maken.

 

 

Green3