de periode 24 feb t/m 11 mrt

een beetje details van de periode 24 feb t/m 11 mrt:

zondag 24 feb
hartmeditatie

Meestal doet Rita de zaal open. Vanwege de verjaardag van haar moeder was Rita er vandaag niet en heb ik de zaal geopend.
Baukje vroeg of ik mee wilde doen met de hart chakra meditatie. Graag. Die meditatie vond ik erg goed om te doen.

In de”pauze” daarna realiseerde ik me twee dingen:
– Daar doe ik dit dus allemaal voor: Een gelegenheid verzorgen waar mensen mee kunnen maken wat ik nu voel: deze rust en innerlijke vrede.
Doordat ik vooral administratie en ict doe, heb ik weinig contact meer met onze klanten en nog minder contact met de deelnemers van onze klanten, en om die deelnemers gaat het eigenlijk: ik wil een plek verzorgen waar mensen de gelegenheid hebben in zichzelf te vinden wat ze kunnen en wat ze zijn en daarmee hun innerlijke rust en vrede en mogelijkheden en bereidheid tot handelen vinden.
– Ik doe dit te weinig, ik neem wel af en toe de tijd om te gaan zitten voor een meditatie of iets dergelijks, maar te weinig. Een beetje organisatie helpt om dit te doen. Na afloop heb ik met Baukje het idee besproken om met een groep mensen wekelijks op een vaste ochtend een vroege meditatie te organiseren. Under construction.

Dankjewel Rita ‘s moeder en dankjewel Baukje.

woensdag 27 feb
Iemand die dichtbij staat en me dierbaar is, heeft acute moeilijkheden. Ongeveer mijn eerste gedachte is: last minute huisje huren en een paar dagen de hei op. Tot mijn verrassing zei ze ogenblikkelijk ja. We hebben met als thema “voel je gevoelens” twee dagen intensieve oefeningen gedaan waaronder twee keer een ademsessie en een keer een osho hartmeditatie. Het resultaat was dat ze veel gemakkelijker met zichzelf, haar gevoelens en haar omgeving overweg kan.

Twee dagen de hei op en zien wat een resultaat dat heeft laat me ook weer mezelf realiseren: dat is waarvoor we met een centrum bezig zijn. Dankjewel.
En dat gebeurt allemaal nog net vlak voordat ik met een baan voor 4 dagen in de week begin als docent.

maandag 4 mrt
Voorlopig de laatste dag dat ik thuis en in de opslag een hele dag kan besteden om alles klaar te krijgen voor verhuizing. Het is even aanpoten maar dan blijkt dat het allemaal weer mooi uitkomt: Alle computer spullen opgeruimd. Alle oude ict-troep weg en alleen nog in huis wat we echt nodig hebben. Dat geeft in huis niet zoveel ruimte maar in mijn hoofd geeft het heel veel ruimte.

Resultaat van de activiteiten van de laatste tijd: Veel fysieke ruimte in huis en in de opslag; Allerlei spullen veel gemakkelijker te vinden; en vooral: Veel gevoel van ruimte in onszelf en openheid voor nieuwe dingen.

woensdag 6 mrt
Mijn eerste lesdag. Ik vervang iemand die moeilijk contact legt met anderen, dus ook moeilijk met leerlingen. Mijn opdracht is om in de eerste plaats een goede sociale omgeving te creëren en dan ook nog les te geven. Ik vind lesgeven aan bovenbouw middelbare school erg leuk en die contacten gaan me makkelijk af. En dan blijkt dat sommige van de leerlingen werkelijk interesse hebben voor spirituele zaken. Ik ben benieuwd of dat op deze school nog tot concrete dingen gaat leiden.

donderdag 7 mrt
De laatste tijd denk ik veel na over het woord spiritualiteit. In de volksmond, of eigenlijk in het volksoor is dit minderwaardig, zweverig, daar blijf je vandaan. Terwijl het voor mij juist nuttig en concreet is, iets om op te zoeken.

Een goede definitie van spiritualiteit heb ik niet. Ik merk nu overigens dat het woord spiritualiteit een heel bijzondere vorm heeft op het qwerty toetsenbord (de meeste letters op de bovenste regel, geen op de onderste regel en een bijzonder ritme in afwisseling van links-rechts).
Naar mijn idee gaat spiritualiteit over ontwikkelen van bewustzijn, zowel van jezelf als van je uiterlijke en je innerlijke omgeving.
Spiritualiteit betekent voor mij ook kijken hoe je omgaat met gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties en na goed gekeken te hebben hier en daar een beetje buigen in dat omgaan met gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.
Daar dicht tegen aan ligt dat je in spiritualiteit leert om fysisch nog niet waarneembare energieën en manifestaties waar te nemen en daarmee om te gaan.

En ik denk dat dat laatste de reden is dat zoveel mensen negatief doen over spiritualiteit.

vrijdag 8 mrt
Zo intensief bezig zijn met deze voorbereidingen voor een verhuizing van ons en van ons centrum heeft tot gevolg dat ik al mijn acties in een groter verband ervaar. Daardoor doe ik meer en handel ik gerichter zonder dat ik me daar echt toe moet zetten, dat gebeurt gewoon. Leuk om mee te maken.

Toeval?: We hebben met een groep uit een training die ik gedaan heb nog steeds actieve bijeenkomsten. Aanstaande zondag gaan we de zeven afgelopen trainingsdagen, steeds over één chakra, in een groter verband brengen: We gaan oefeningen doen die langs alle chakra’s gaan. De afgelopen zeven trainingsdagen heb ik weinig met de invulling te maken gehad. Op de een of andere manier is de invulling van de komende training voor een flink deel bij mij terecht gekomen.

samenvatting van de periode 24 feb t/m 11 mrt:

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 12 mrt  – – – – – – –
Een woelige periode. Intensieve ontwikkelingen bij mezelf, bij Rita, in onze relatie, in de voorbereiding voor een nieuw centrum en daarbij ben ik begonnen in een nieuwe periode als invaldocent.
Rita en ik zijn allebei daadkrachtiger en doelgerichter geworden in onze handelingen. Dat heeft ook zijn uitwerking op onze relatie en op hoe we samenwerken. Dat gaat soepeler en plezieriger.
De opslag is fysiek leger en opener geworden.
Ons gevoel bij dit alles is dat we steeds meer met de stroom mee kunnen gaan zonder weggespoeld te worden, dat we steeds meer vat hebben op wat er gebeurt en er tegelijk ons makkelijk in kunnen inpassen.

Voor mij heeft de afgelopen weken ook sterk gespeeld dat ik weer heb ervaren waarom ik dit centrum wil verzorgen. Door weer een paar keer zelf mee te doen met een meditatie of oefening heb ik weer ervaren hoe intensief dat kan werken, hoeveel rust en vrede dat kan brengen. Door zelf oefeningen te geven die buiten mijn normale bezigheden liggen, heb ik weer bij anderen gezien hoeveel het kan brengen. Mijn motivatie is door een aantal toevallige(?) omstandigheden fors opgekrikt.

Het is net of wij en onze situatie worden voorbereid. Ik kan daar een groot vertrouwen in voelen, Rita heeft het daar wat moeilijker mee.
Ik ben weer en nog steeds heel benieuwd waar dit alles ons heen gaat brengen.

Green3