de periode van 17 t/m 31 okt

 

details van de periode van 17 t/m 31 okt:

woensdag 17 okt

Ik heb het gedaan. Ik heb op de website en in de nieuwsflits geschreven wat er met De Heremiet gebeurt. Dat is een stap die ik moeilijk vind. En nu voor elkaar krijgen dat ik niet die stap terugzet, kortom: blijven schrijven.

Spannendste op dit moment is de nieuwe plek die we op het oog hebben (hadden). Net nadat de nieuwsflits uit was, kregen we een telefoontje van de makelaar: het huis met hectare grond en veel schuur gaat niet door.
Dat is even slikken. We zagen onszelf daar al helemaal bezig om een mooie plek te maken met mogelijkheden voor allerlei ontmoetingen, lezingen, trainingen. Ruimte genoeg voor een zaal, een ontmoetingsruimte, een zweethut, een onthaastingscentrum.

Ok, op zoek naar een andere plek.

donderdag 18 okt

We krijgen twee heel verschillende reacties op het niet doorgaan van die nieuwe plek. Van degenen die trainingen volgen en van onze persoonlijke relaties: jammer, het was zo mooi. Van degenen die bij ons de zaal huren: gelukkig dat het niet doorgaat, want het is te ver weg (20 km van centrum van Eindhoven).
Daar hebben we van geleerd: We houden ons aan onze oorspronkelijke gedachte van binnen 10 km van Eindhoven vandaan, liefst in Eindhoven zelf.

Vandaag hebben we hulp gehad bij het opruimen van de opslag. Hoe lang we met de spullen van De Heremiet in school kunnen blijven is niet duidelijk. Maar in alle gevallen is het goed om te zorgen dat weg is wat weg kan en gesorteerd en bereikbaar wat we denken nog nodig te hebben. Dat hebben we vandaag een heel eind voor elkaar gekregen. Dank voor de hulp, dit helpt niet alleen bij het opruimen, maar is ook een grote stimulans in wat we aan het doen zijn.

Door de gesprekken eromheen wordt wel heel duidelijk wat we minimaal willen:
100 m2 voor een zaal en ontmoetingsruimte,
een bescheiden huis,
zo’n 30 m2 schuur voor werkplaats en opslagruimte,
in of dichtbij Eindhoven, liefst in de zuidoosthoek.

En natuurlijk ook nog wel wat wensen:
een (liefst grote) tuin zou fijn zijn,
mogelijkheid om er met meerdere gezinnen/koppels/singles  te wonen met ieder een eigen voordeur,
groen in de buurt is belangrijk,

zaterdag 20 okt

We zijn verder gegaan met het opruimen van de opslag van de inventaris op de bovenverdieping op school en we hebben het meeste van wat er naar de stort moet afgevoerd. We hebben nog een paar grotere, degelijke kasten. Daar hebben we een aanhanger voor nodig. doen we ook binnenkort.

zondag 21 okt

We hebben een dagje rust en genieten van het feit dat we de afgelopen weken veel werk verzet hebben en bespreken samen hoe we verder gaan.

maandag 22 okt

Op allerlei manieren zijn we bezig met voorbereiden voor verder gaan. Wat voor mij momenteel vooral betekent uitzoeken, en vervolgens ofwel afvoeren of zo opruimen dat het makkelijk vindbaar en bruikbaar is. Dat is in de zomer gebeurd met administratie en kantoormaterialen en dat is vorige week gebeurd met de inventaris en voorraad van De Heremiet. Nu zijn we bezig met doe het zelf en hobby spullen en dan rest nog onze persoonlijke dingen. Dan zijn we klaar voor verhuizing.

Vanavond hebben we de klus waar we donderdag en zaterdag ver mee gekomen waren, afgewerkt. We hebben de laatste restjes verplaatst. Alles wat we op school verspreid over drie lokalen en de gang aan inventaris en voorraad in opslag hadden, hebben we nu in één lokaal bij elkaar staan.

dinsdag 23 okt

We zoeken naar een nieuwe plek, maar hebben op dit moment niet iets speciaals op het oog. We zijn wel bezig ons huis te koop te zetten. Het oude weg doen, terwijl we nog niet iets nieuws hebben. Dat voelt een beetje verloren.
We hebben genoeg te doen in de voorbereiding voor de nieuwe plek. De richting daarin is duidelijk genoeg om concreet bezig te zijn. Dat geeft een gevoel van verwachting.

Die combinatie van verlorenheid en verwachting is speciaal.

En dan duikt er ’s avonds bij het opruimen opeens een boekje van Eckart Tolle op “De kracht van het Nu in de praktijk”. En dat inspireert weer. En deze zelfde dag komt het eerste deel van de toelichting op de Cursus in Wonderen. Terwijl ik morgen naar een rebirthing-training van Leonard Orr ga. Wil het leven me iets vertellen? Wat ik hoor is, wees blij met wat er is, verlang niet terug en verlang niet vooruit.

Tegelijkertijd voel ik onrust vanwege de vele veranderingen en onzekerheden en voel ik vrede in de sterke stroom die ik meemaak.

zondag 28 okt

Terug van een intensieve 4-daagse training op het gebied van ademwerk.

rondom het gebruik van de zaal
Morgen een gesprek met de directeur van Vrije School De Regenboog over het gebruik van de zaal door De Heremiet. Dat is sinds afgelopen mei een knipperlicht situatie waarbij in juni zelfs de opmerking is gevallen dat we er binnen twee weken uit zouden moeten zijn, een opmerking die enkele dagen later weer werd ingetrokken.
Hoewel er geen termijn is genoemd, gaan Rita en ik er van uit dat we voor de komende zomer naar een andere plaats zullen gaan.
We hebben in goed vertrouwen met de school een overeenkomst gesloten waarin we met elkaars belangen rekening houden, maar dat rekening houden lijkt onder invloed van Gemeente Eindhoven behoorlijk onder druk te komen staan. In die overeenkomst gebruikt De Heremiet de zaal in de avonden en weekenden, de tegenprestatie naar De Regenboog is het gastvrouwschap dat Rita elke schooldag geeft aan de school, wat zowel door leerkrachten als door ouders hogelijk gewaardeerd wordt.
Dit is een echte win-winsituatie, maar het lijkt erop dat deze win-win verstoord gaat worden vanwege gekwetste ego’s op managementniveau.

Rita heeft slapeloze nachten van deze situatie. Ik slaap er minder van en het houdt me bijzonder bezig. Wat me vooral bezighoudt is dat de gemeente bezig is een gebouw nu al leeg te maken terwijl het pas komende zomer nodig is. Ik wil graag meewerken aan een oplossing waarbij ieder van de betrokken partijen zoveel mogelijk krijgt waar behoefte aan is, maar enig overleg is daarbij wel nodig.

Wel, morgen heb ik het eerste gesprek met de school over de zaal; de gemeente heeft tot nu toe nog niets van zich laten horen.

opslag van inventaris
De Heremiet heeft met toestemming en medeweten van de gemeente op de ongebruikte bovenverdieping van het schoolgebouw ruimte in gebruik voor opslag. Via de school begreep ik dat de gemeente de bovenverdieping leeg wil hebben vanwege te verwachten gebruik in aug 2019. Hierover heeft de gemeente naar De Heremiet nog niets laten horen.
Ook hier wil ik graag meewerken aan een oplossing, en ook hier vind ik enig overleg wel nodig.

rondom een nieuwe plek
We zoeken verder naar een plek waar we kunnen wonen bij een zaal met ontmoetingsruimte in een rustige omgeving. Huizen genoeg, maar de combinatie die wij nodig hebben is moeilijker.

Rita en ik
Rita en ik hebben heel wat te verwerken in deze periode. De combinatie van ons huis verkopen en een nieuwe plek zoeken is al een forse bezigheid. Nu daar de gemeente en de school bijkomen met rommelen aan het gebruik van de zaal, hebben we al onze kracht en al ons vertrouwen nodig om hiermee overweg te kunnen. Eén van de gevolgen is dat we af en toe onderling een emotionele uiteenzetting hebben, maar onze band is sterk genoeg om zo’n uiteenzetting weg te laten glijden.
We hebben een grote motivatie om een ontmoetings- en trainingsplek in de wereld te zetten voor mensen die zoeken naar bewustzijnsontwikkeling en zingeving. En samen gaan we daar iets in voor elkaar krijgen.

ofwel
We hebben in de komende week heel wat te verwerken. Het gesprek van morgen met de directeur van de school zal misschien meer duidelijkheid brengen. Rita en ik gaan er voor zitten om verder concreet te maken waar we naar toe werken. Het is een spannende tijd, we voelen weer helemaal dat we leven.

maandag 29 okt

Het gesprek met de directeur van de school waar we de zaal gebruiken was positief. We zoeken gezamenlijk naar oplossingen om deze win-win-situatie het lopende schooljaar bloeiend te houden. En na de komende zomer hebben we onze eigen plek.

Wat de opslag betreft zal er op korte termijn een alternatief moeten komen. In goed overleg gaan we daar vast wel uit komen.

De nieuwe plek daar hebben we vandaag weinig ontwikkeling in gemaakt.

Rita en ik hebben weer rust in de situatie en werken er verder aan om een mooie situatie in de wereld te zetten.

woensdag 31 okt

We hebben een tip gekregen van één van de ouders van de Vrije School. Een prachtige boerderij met stal. In een prijsklasse waar het nodig is dat we dit met meerdere mensen doen. Volgende week kijken.

 

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 2 nov  – – – – – – –

samenvatting van de periode van 17 t/m 31 okt:

De hectare grond met huis en veel schuur gaat niet door. De zaalverhuur was in woelig water maar blijft prima op koers tot komende zomer. De opslag van de inventaris vraagt op korte termijn een nieuwe ruimte.

We zijn bezig ons huis te verkopen, en hebben even geen uitzicht gehad op iets nieuws, dat was een emotioneel aangrijpende situatie. Inmiddels hebben we weer een paar nieuwe plekken op het oog. Daarbij zijn we ook bezig met de mogelijkheid om dit met anderen samen te doen.

Onze stemming gaat op en neer, soms vinden we het heel moeilijk en soms kijken we met vrolijk uitzicht naar nieuwe mogelijkheden. Vertrouwen in wat dit leven ons brengen zal, brengt ons overal doorheen.

 

Green3