de periode 20 dec 2018 t/m 9 jan 2019

een beetje details van de periode van 20 dec 2018 t/m 9 jan 2019:

donderdag 20 dec

We hebben een gesprek gehad met de centrummanager van Nuenen. Hij werkt er graag aan mee om ons samen met een ander bedrijf in een pand in Nuenen-centrum te krijgen.

Er komt binnenkort een pand beschikbaar. We zijn gaan kijken, mooie ligging (tegen het centrum aan, tegenover een park), klein perceel, stenen omgeving, pand net groot genoeg. Maar.. Rita en ik worden er allebei niet echt warm van. Nuenen is ook niet onze richting, liever in de richting Geldrop, Valkenswaard, Eersel.

aan de andere kant: Met een ander bedrijf samenwerken lijkt ons heel goed, en daar worden we wel warm van.

vrijdag 21 dec

De kortste dag. Rita en ik hebben al een tijd geleden afgesproken om naar de kerstmarkt in Leiden te gaan. Een paar weken geleden (ruim na die afspraak) had ik een droom over een gebouw in een park. In dat gebouw werd iets horeca-achtigs gedaan op een manier die goed voelde, alemaal een beetje mistig, het enige echt heldere aan die droom was de naam van die gelegenheid: De Trotse Pauw. Zoeken op internet (Google en Bing) leverde op dat er maar één gelegenheid is in Nederland met die naam: theehuis De Trotse Pauw, … in Leiden.

We zijn er dus heen gegaan. Het blijkt een theehuis te zijn dat samen met een winkeltje en een tuinzorggroep in een woonboerderij gevestigd is. Het theehuis is gericht op biologische en vegetarische producten. Ze werken eraan om mensen met autisme en mensen met een licht verstandelijke beperking te helpen in het arbeidsproces mee te draaien. Niet precies wat wij willen, maar wel in de richting. We willen in de ontmoetingsruimte een bescheiden mogelijkheid bieden om wat te drinken, misschien te eten en we willen met De Heremiet heel duidelijk een plek zijn waar mensen weer kunnen wennen aan het arbeidsproces. En het pand dat we daar in Leiden zagen was er één waar we zo in zouden willen als dit in de buurt van Eindhoven beschikbaar was.

We hebben met de mensen daar een heel gesprek gehad over hoe zij dit aanpakken en in welke organisatievorm ze functioneren. Ze vonden het prachtig dat wij daar terecht waren gekomen vanwege een droom.

Ik ben benieuwd of dit nog een vervolg gaat hebben.

9 jan

Rondom de Kerst en Oud en Nieuw zijn we nauwelijks bezig geweest met zoeken naar panden of stilstaan bij hoe en wat met De Heremiet. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan onze familie en aan elkaar. Dat voelde goed.

Nu zijn we weer aan het zoeken op internet en in intuïtie. Het blijft raar om tegelijk met een lopend bedrijf bezig te zijn en in een ongewisse toekomst onze weg te zoeken.

Ik luister de laatste dagen naar de Clarity Talks van Jeru Kabbal, die hoewel ik ze al verschillende keren beluisterd heb steeds weer nieuw lijken te zijn. Jeru legt onder andere de nadruk op de, meestal onbewuste, angsten die mensen overhouden aan hun vroege jeugd als ze kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben en hij vertelt hoe om te gaan met het onbewuste. Het toepassen van zijn adviezen (hoe oud voel ik me, luister naar je onbewuste) haalt de donkerte waar ik in januari in voorgaande jaren altijd last van had gemakkelijk weg.

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 13 jan  – – – – – – –

De centrum-manager van de gemeente Nuenen wilde graag meewerken om ons samen met een bedrijf dat nu in Nuenen gevestigd is in een pand in het centrum te krijgen. Ik ben benieuwd waar dat pad toe gaat leiden.

Via een droom die ik had zijn we in Leiden bij een voor ons tot dan toe onbekend theehuis gekomen. Dat bleek in dezelfde richting te werken als wij deden, doen en willen gaan doen. Bijzonder om daar op deze manier terecht te komen. We hebben goede gesprekken gehad daar. Er is (nog?) niet iets uit gekomen wat voor ons echt nieuw is. Wel hebben we een mooi voorbeeld gezien, hoe het kan zijn als onze ideeën in de werkelijkheid worden gerealiseerd.

De midwinterperiode hebben we gebruikt om naar binnen te gaan, bij onszelf, bij onze relatie en bij onze familie. Het was een warme periode, zo donker als het buiten was, zo licht was het binnen.

Helderheid zoeken op allerlei gebied is waar het nu over gaat. We doen dat zowel via Clarity Talks van Jeru Kabbal als via gesprekken tussen Rita en mij over hoe we alles aanpakken. En helderheid in huis omdat Rita en ik als voorbereiding op onze verhuizing intensief bezig zijn om in huis op te ruimen. In alles kiezen we of we het houden en dan ook zorgvuldig opbergen en anders weg ermee. Dat geeft voldoening en ruimte, fijn.

 

Green3