de periode van 3 t/m 17 dec

een beetje details van de periode van 3 t/m 17 dec:

maandag 3 dec

Door de tijd heen denk ik aan allerlei dingen die ik hier zou kunnen vertellen, maar ik raak ze kwijt als ik het niet opschrijf. Maar dat opschrijven werkt bij mij alleen als ik dat meteen en makkelijk kan doen. En ik verwerk het alleen gemakkelijk als het in mijn computer staat.
Google Docs lijkt het antwoord te zijn, op de telefoon bij de hand om de aantekeningen te maken, op de computer beschikbaar om te verwerken. Ben benieuwd of het echt gaat werken.

donderdag 6 dec

Dinsdag kwam ik ziek de dag in en bleek een longontsteking te hebben. Dat is even niks kunnen: ziek zijn is tijd voor bezinning, ik moet wel, want ik ben niet in staat om iets te doen, te lezen of te bekijken.
Door de koorts kan ik niet denken, ik kan eigenlijk alleen maar zijn.

De vraag die het meest bij me opkomt: Waarom doen we dit allemaal?
En het antwoord is eigenlijk simpel en duidelijk: We hebben bij de oude Heremiet gemerkt dat mensen het belangrijk vinden dat er een plek is waar rust en inkeer mogelijk is, waar daar aandacht aan besteed wordt en waar je daarin andere mensen kunt ontmoeten. Rita en ik zorgen graag dat zo’n plek er is. Een plek voor bezinning en rust waar het mogelijk is om individueel en in gezelschap aan ontwikkeling van eigen bewustzijn te werken.

En een andere vraag die tevoorschijn komt: Waarom ben ik ziek? Ook daar krijg ik duidelijk antwoord op: Weer leren delegeren, bijvoorbeeld het sinterklaasfeest met onze kinderen en kleinkinderen kon ik niet meer in de wereld zetten en onze kinderen hebben dat naadloos overgenomen. We hadden een leuk feest met z’n allen.

Ook al voel ik het een beetje als een afgang om als ademleraar longontsteking te krijgen, het levert me veel op.

zondag 8 dec

Wil ik rust in de zin van alleen maar voor mezelf “leuke dingen doen”? Nu even wel, maar het gevoel dat ik dingen doe die ergens goed voor zijn, die de wereld een beetje vooruit helpen, vind ik fijner.

vrijdag 14 dec

Ik ben weer aardig bijgekomen van ziek zijn, mijn eerste werkdag weer gehad. Nu is het zaak om de goede dingen die ik er weer van geleerd heb niet te laten ondersneeuwen.

maandag 17 dec

Vanmiddag zijn we naar een huis in Geldrop gaan kijken. Mooi huis, wat oppervlakte betreft net groot genoeg, maar wat indeling betreft net niet passend te krijgen. Goed bereikbaar, parkeerruimte op eigen terrein, in goede staat van onderhoud. Twijfelgeval.

En we hebben alweer nieuwe mogelijkheden gezien.

Samen met een ander bedrijf in een dorpskern een centrum opbouwen krijgt deze week een vervolg.

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 17 dec  – – – – – – –

samenvatting van de periode van 3 t/m 17 dec:

De afgelopen periode was even rust in de reis. Gedeeltelijk bedoeld vanwege sinterklaas, gedeeltelijk opgelegd omdat ik een longontsteking kreeg.

Ziek zijn heeft me weer laten zien dat dingen die ik organiseer om zelf te doen ook goed gaan door ze door anderen te laten doen.

En de koortstoestand heeft me vooral weer helder laten zien wat we willen met De Heremiet. Rita en ik willen graag zorgen voor een plek waar het voor mensen prettig is om te zijn, waar een sfeer is van rust en bezinning, waar actie kan worden gedaan om eigen bewustzijn verder te ontwikkelen.

De zoektocht gaat verder: We hebben vandaag een mooi huis met mogelijkheid voor zaal gezien, maar zodanig ingedeeld dat het allemaal net niet past.
Verder zoeken en verder met gesprekken met de gemeente.

 

Green3