de periode van 16 nov t/m 2 dec

een beetje details van de periode van 16 nov t/m 2 dec:

vrijdag 16 nov

Vandaag gebeurden er twee indrukwekkende dingen.

Een bevriende astroloog had mij gevraagd naar het moment waarop ik De Heremiet had gekocht en belde om te vertellen wat het resultaat was van haar onderzoekingen.
Haar omschrijving: “De Heremiet is een moeilijke tante; ze heeft voor overleven krachtige waterman-energie nodig. Ze heeft diep in haar hart liefde voor iedereen en trekt vanuit zichzelf mensen aan die heel liefdevol zijn, maar niet daadkrachtig en doelgericht. Jullie hebben hulp nodig bij de voortgang.”
Mijn vertaling hiervan is dat de doelen helder stellen en de grenzen goed bewaken voor ons van belang is.
Dit sluit aan bij wat ik me in de laatste tijd gerealiseerd heb: zorg voor duidelijkheid en ben consequent. Mijn neiging is om me aan te passen bij wat er in mijn omgeving gebeurt en ik vind het nodig om voor De Heremiet meer aandacht te geven aan mijn omgeving aanpassen dan aan wat ik wil. Dat is goed als ik dat met mate doe.

Het tweede indrukwekkende was een naheffing van de belastingdienst over het laatste jaar dat de winkel draaide (vier jaar geleden) van een fors bedrag, groot genoeg om me behoorlijk onrustig te maken.

Beide gebeurtenissen stimuleren we weer om met nieuwe energie aan de gang te gaan. De ene is voor mij een duidelijk signaal om naar passende samenwerking te zoeken, waar we al mee begonnen waren en wat al uit de omgeving aan het komen is. De andere is een hindernis die mijn creativiteit stimuleert om er omheen, overheen of doorheen te komen.

Verder hebben we vandaag drie kleinkinderen te logeren en genieten Rita en ik van hoe ze zijn en doen.

zondag 2 dec

Te weinig geschreven in de laatste twee weken.

De twee indrukwekkende gebeurtenissen van twee weken geleden zijn inmiddels wat gerelativeerd.
De eerste: De horoscoop heeft betrekking op het moment van aankoop van De Heremiet. Er was daarnaast ook een moment van mijn eigen beslissing om er aan te beginnen; en er was een moment van overeenkomst met de vorige eigenaar dat ik er mee door zou gaan; er was een moment van begin met de groep personeel. Elk beginmoment zijn eigen kwaliteit.
De tweede: De belastingsituatie is uitgesteld tot voorbij oud&nieuw.

En de kleinkinderen blijven een bron van genieten van hoe mensen zijn en doen.

Vandaag is eerste advent. In de jaarcyclus gaan we de donkerste periode in. Een periode die voor mijn gevoel een periode van inkeer, rust en stilte zou moeten zijn. En voor mij ook is. Maar in mijn omgeving zie ik ook andere tendenzen. En ondanks de vele dingen die er gebeuren voelt deze periode voor mij als stil en rustig. Als ik door Eindhoven fiets ziet het er anders uit, overal wordt aandacht gevraagd voor activiteiten en producten die we toch echt nu moeten kopen of bezoeken. Mensen die gestresst door de stad lopen. Jammer, dit is zo’n mooie periode, het wordt vroeg donker en ik vin het heerlijk om in rust thuis te zijn en allerlei dingen te doen of te denken, waar ik anders nauwelijks aan toe kom.

Wat we meemaken is mooi, spannend en geeft mij nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat.
Om vooruit te komen is het voor mij nodig om doelen te hebben. Doelen die niet dwingend zijn, maar wel aantrekkelijk. Wel, die zijn er volop.

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 2 dec  – – – – – – –

Dit reisverslag heb ik de laatste twee weken niet dagelijks bijgehouden. dit soort registratie vind ik moeilijk, zelfs als ik dit voor jullie doe. Praten tegen mensen die tegenover me zitten kan ik prima, maar praten tegen mensen via zoveel omwegen als dit medium heeft is voor mij nog steeds erg onnatuurlijk.

Deze keer dus bijna alleen een samenvatting van wat er in de laatste weken is gebeurd.

In de zoektocht naar een nieuwe plek hebben we weer verschillende mogelijkheden gezien, maar geen ervan paste. De ondersteuning door de mensen om ons heen is mooi. Nieuw is een mogelijkheid die we gisteren tegenkwamen om samen met een ander bedrijf met dezelfde doelgroep, maar andere bezigheden een pand te kopen, eventueel huren. Ik ben benieuwd waar dat pad toe gaat leiden.

Zowel Rita als ik zijn weer over onze dip heen en zien de toekomst weer met plezier tegemoet. En met ontzag. Wat zal er toch gaan gebeuren en waar gaan we terechtkomen. We zijn bezig met voorbereidingen voor sinterklaas en voor kerstmis en vragen ons af waar en hoe we dat volgend jaar zullen meemaken.

Er gebeuren allerlei bijzondere dingen. Ik ben deze week een keer 30 uur aan een stuk bezig geweest, zonder probleem, met veel plezier. We zeiden vanmorgen tegen elkaar: “We blijven maar doorgaan, het is verbazend. We komen leuke mensen tegen en mooie situaties. We hebben meer energie dan ooit. Ons leven is hartstikke afwisselend.”

Komende week is het tijd voor actie richting gemeentes om te kijken wat daar kan. Een geschikte plek vinden is één ding, daar ook kunnen doen wat we willen is nog iets meer.

Green3