de periode van 3 t/m 21 sept

een beetje details voor de periode van 3 t/m 21 sept:

donderdag 12 september

In het weekend de nieuwsflits uit, voor het eerst op de tijd die ik eigenlijk wil alles gedaan, én de hele administratie over verhuur en events én de nieuwsflits gemaakt en verstuurd én de papieren promotie afgewerkt.
In het weekend de laatste zaken gedaan om de inhoud van de flat van mijn moeder te sorteren.
Dan tweeënhalve dag voor de klas en een halve dag de financiële administratie die nodig is om de financiering te regelen.
Ik heb te weinig tijd aan verhuizing besteed.

Ik ben gestopt met koffie drinken, de laatste drie dagen heb ik onderweg naar en van school “The power of now” van Eckart Tolle geluisterd. Dat werkt weer heel inspirerend: accepteer hoe alles zich aandient. Eigenlijk wil ik de financiering rond hebben en met de verbouwing aan de gang, maar er zijn andere zaken die zich aandienen die ook gedaan moeten worden.

maandag 16 september

In het metrostation op weg naar Capelle a/d IJssel.

Voor mij begint een nieuwe periode in mijn tijdsbesteding.
Ik ga nu drie dagen in de week lesgeven en ik verwacht dat dat aanzienlijk scheelt met de vier dagen die ik het laatste half jaar heb gedaan.
We hebben veel tijd besteed om mijn moeder goed op een plek te krijgen. Zij zal onze zorg nog veel nodig hebben en dat doen we met liefde. Maar de verhuizing en het opruimen van haar flat was een forse extra klus die nu ongeveer klaar is.
Wat ook heel anders wordt, is de OV-verbinding, naar Veghel was dat een busverbinding: weinig gelegenheid tot onderweg werken en een busstation is rumoerig en rommelig. Het is een verademing om weer met de trein te gaan, veel rustiger en onderweg een uur goed kunnen werken.
De klus in Capelle is voor een heel schooljaar, het is op dit moment fijn om te weten dat ik op dat punt het komend jaar stabiliteit heb.

We zijn nog steeds druk bezig met de achterstallige administratie. Dat moet bijgewerkt zijn om financiering te kunnen regelen.
Terwijl we eigenlijk willen beginnen met verbouwen, verhuizen en inrichten. Dat is veel te weinig gebeurd in de laatste weken. Sinds het ondertekenen van het koopcontract zijn we alleen bezig geweest met administratie en met zorg voor ons moeder. En voor mij overwegend lesgeven.
Dat laatste wil ik niet meer: ik wil niet meer dat lesgeven het grootste deel van mijn werktijd in beslag neemt. Niet meer dan 3 dagen in de week.
Ons centrum is waar ik voor werk en dat wil ik ook in mijn tijdsbesteding terug zien.

dinsdag 17 september

In de metro. Mijn eerste dag in Capelle is geweest. Het ging gemakkelijk, het voelde een beetje als thuiskomen. Fijn om hierin een constante factor te hebben in de komende tijd.

Er gaat zoveel veranderen dat ik het er af en toe benauwd van krijg. Ik heb van al die trainingen en oefeningen die ik in de loop van mijn leven heb geleerd er heel wat nodig om mijn innerlijke rust te kunnen bewaren. Elke dag minstens een kwartier ademwerk en het luisteren van de door Eckart Tolle gesproken versie van “The power of now” helpen een hoop.

zaterdag 21 september

Vandaag weer een ademmeditatie gegeven. Dat deed me goed. Vanmiddag en vanavond de laatste loodjes van de flat van ons moeder, de flat is leeg. We kwamen afgebrand thuis, maar met een voldaan gevoel: alles klaar en opgeruimd. Morgen een dagje rust (nadat ik de nieuwsflits verstuurd heb).
Wij komen nu in wat rustiger vaarwater. Bijzonder: Toen we vandaag spullen uit de flat van mijn moeder naar de Tongelresestraat brachten, vertelde Kris dat hij vanaf volgende week weer meer tijd had. Hij komt ook in wat rustiger vaarwater. Dat gaat mooi gelijk op.

Spontaan kwamen er deze week mensen aan de deur die hadden gehoord dat ons huis te koop gaat komen, dus dat traject begint vanzelf te lopen.

 

samenvatting van de periode van 3 t/m 21 sept:

– – – – – – in de nieuwsflits van 21 september – – – – – –

Na het ondertekenen van het koopcontract zijn de activiteiten rondom nieuw pand wat betreft opruimen, verhuizen, verbouwen op laag pitje gegaan. We zijn vooral bezig geweest met achterstallige administratie die nodig is om de financiering te kunnen regelen en bezig geweest met de verhuizing van mijn moeder.
Het leven heeft een overgangsperiode voor ons neergezet van zoeken naar een nieuw pand naar het inrichten daarvan.
Er is een periode afgesloten : Mijn tijdsbesteding in lesgeven minder en geen inval meer maar een heel schooljaar lesgeven; De achterstand van administratie is een heel eind ingelopen; De verhuizing van mijn moeder afgewerkt.
We gaan een nieuwe periode in: Meer tijd voor ons; Kris kan aan de verbouwing beginnen; we kunnen nu echt beginnen met het regelen van de financiering; we gaan ons huis verkopen.

We zien er heel erg naar uit om in het nieuwe centrum de dingen te kunnen doen, zoals wij dat graag willen doen en niet beperkt te worden door regels van de verhuurder: inrichting naar ons eigen idee; een bord op de deur met “De Heremiet”, dus goede herkenbaarheid; een ontmoetingsruimte voor de trainers en deelnemers; en aan huis, niet meer ’s avonds weg te hoeven gaan.

We zien ook heel veel werk in de nabije toekomst om dat te realiseren, maar dat krijgen Rita en ik samen voor elkaar. En we weten dat we op veel hulp kunnen rekenen. Het gaat een heel bijzondere tijd worden.

 

Green3