de periode van 27 aug t/m 2 sept

een beetje details voor de periode van 27 aug t/m 2 sept:

dinsdag 27 augustus

in de bus.
Dinsdag is wat school betreft de zwaarste dag van de week. Gisteren heb ik voor de nieuwsflits alle voorbereidend werk gedaan gekregen. Tot voor kort was het een dag er voor gaan zitten en dan had ik het voor elkaar, de laatste keren is het beschikbare uurtjes bij elkaar sprokkelen. Maar hij gaat vanavond toch echt de deur uit.

Ik heb in deze periode werkelijk alle spirituele en mentale training en alle verzamelde levensspreuken nodig om met blijheid en vreugde te doen wat zich aandient.
Het lukt nog steeds.

donderdag 29 augustus

Vanochtend hebben we het koopcontract getekend. Het is nu niet alleen een overeenkomst tussen Kris en ons, maar het heeft nu ook de schriftelijke vorm die deze maatschappij ervan verwacht. Al hebben we er nogal wat wantrouwen-bepalingen uit gestreept.

Kris vertelde dat het hem pijn doet om afstand te doen van een huis waar hij 20 jaar heeft gewoond en waarvan hij grote delen zelf heeft gebouwd.
Zo zullen wij er binnenkort ook bij zitten als wij ons huis waar we zolang gewoond hebben en waar we zoveel aan gedaan hebben gaan overdragen aan een ander.

Gister stond ik op, heel mijn lijf beroerd, trillerig, misselijk, duizelig. De combinatie van zoveel en zo grote bezigheden met in die hitte lange dagen op school maken is me teveel geworden. Helemaal tegen mijn zin in heb ik me ziek gemeld. Een dag heel rustig aan doen en een lange ademsessie heeft me veel goed gedaan.

maandag 2 september

In de bus op weg naar voor de klas staan. Ik ben weer ongeveer beter. Elke dag een ademsessie doet wonderen. Dat had ik de laatste tijd nogal verwaarloosd, maar breng ik nu weer terug in mijn leven.

De komende tijd heb ik heel veel te regelen met instanties, dat vind ik vervelend werk en ik heb weinig tijd. Ik ga er voor zorgen, dat mijn energie de komende rijd optimaal is. Zeer beperkt gebruik van alcohol; vanochtend ontstond spontaan dat ik geen koffie drink; gezond eten en drinken, goed ademen, geen uitstelgedrag, niet vluchten in Netflix. Een tijdje leven zoals ik eigenlijk vind dat ik dat zou moeten doen, maar waar ik in de praktijk niet echt aan toe ben. Het is een afweging: mezelf in het gareel zetten en veel voor elkaar krijgen of mezelf vluchten toestaan en alles langer laten duren. Het doel dat wij nu voor ogen hebben helpt mij om te kiezen voor de gezonde weg.
En ik weet uit het verleden dat ik me op die gezonde weg op een diep niveau echt goed voel. Op de weg met afleiding en vluchtmiddelen voel ik me op een oppervlakkig niveau even heel goed, maar in totaliteit is het minder.
De overgang naar gezond leven is even pijnlijk, en die pijn heb ik de laatste dagen gevoeld.

Nou weer gewoon aan de slag, we zijn op reis. We hebben onze eerste halte bereikt en reizen weer verder.

Rita en ik vinden het allebei spannend, we hebben er allebei moeite mee en gaan er allebei voor, samen.

samenvatting van de periode van 27 aug t/m 2 sept:

– – – – – – in de nieuwsflits van 7 september – – – – – –

In de laatste twee weken hebben we het koopcontract getekend en de overeenkomst die toch al bestond op papier gezet.
Verder zijn we vooral bezig geweest met instanties, met even ziek zijn, met opruimen en met de verhuizing van mijn moeder naar verzorgingstehuis Glorieux in Eindhoven en het leegruimen van haar flat.

De financiële instanties werken niet erg mee. De in de afgelopen jaren sterk wisselende situatie vraagt hier en daar om uitleg.

Rita en ik zijn heel blij met wat we bereikt hebben en met waar we naar vooruit kijken. Maar tegelijk maakt de samenloop van begin van het schooljaar, allerlei zaken regelen, huis opruimen en de verhuizing van mijn moeder ons ook moe.

We willen graag samen dit centrum in de wereld zetten en dat maakt ons weer licht en in staat om onze omgeving met blijheid te ontmoeten.

Green3