de periode van 20 juli t/m 26 aug

een beetje details van de periode van 20 juli t/m 26 aug:

zaterdag 20 juli

De eigenaar van het nieuwe pand had op Marktplaats een trap gevonden, goed en goedkoop. Na wat onderhandeling heb ik die trap gekocht. We waren van plan om die trap dinsdag te gaan halen, regelden een vrachtwagentje en hulp. De avond van te voren vertelde de verkoper van de trap dat hij hem er niet op tijd uit had kunnen krijgen. We hebben de vrachtwagen gebruikt om allerlei grote spullen naar de stort te brengen en om de grote vitrinekast uit de winkel naar mijn zus te brengen. Toen ik de eigenaar van het pand vertelde dat het met die vrachtwagen niet doorging stelde hij voor dat hij en ik hem zouden gaan ophalen.

Vandaag zijn de eigenaar en ik naar Utrecht gereden om de trap op te halen. Bijzondere situatie: we hebben wederzijds gezegd dat we graag een koopovereenkomst willen, maar die is er nog niet, en we halen wel al een trap op die centraal zal staan in de verbouwing.
Ik vind dit een bijzondere en mooie situatie.

woensdag 24 juli

Gisteren en eergisteren hebben Rita en ik twee lange dagen gemaakt met administratie.
Nu zijn we op weg naar onze dochter die op vakantie is in de Ardennen. Mini vakantie van 2 dagen voor Rita en mij. Het kostte wat moeite om tot deze beslissing te komen. We  hebben zoveel te doen, dan kunnen we toch niet zomaar 2 dagen weg gaan.
Het wordt heel warm vandaag en we gaan bij onze kinderen en kleinkinderen in een gemakkelijke stoel onder een boom aan een riviertje zitten. Wat een rijkdom.

Het is iets om goed bij stil te staan:
Een doel nastreven is prima, maar het is ook nodig om dat te kunnen blijven combineren met genieten van de mooie dingen die dit leven ons brengt.
En dus: minivakantie.

donderdag 1 aug

We krijgen het er moeilijk mee. Het lijkt wel of er momenteel niks op wil schieten, het is eigenlijk vakantie, maar we zijn steeds bezig met allerlei klussen, die wel nodig zijn, maar geen zichtbaar resultaat opleveren. We worden er moe van en een beetje moedeloos. We hebben onderling wat wrijving gehad en alles bij elkaar is het op het ogenblik moeilijk om positief te zijn.

zaterdag 3 aug

Toen de winkel ophield hebben we een btw-aangifte uitgesteld, die nu weer op is gedoken, de betalingsregeling daarvoor aanvragen heeft veel administratief werk gekost, het vraagt nogal wat bellen en regelen, maar het lijkt op dat gebied de goede kant uit te gaan.

dinsdag 6 aug

Het is zover!!! Rita en ik zijn het met de eigenaar van het nieuwe pand eens over de koopprijs en over de verbouwing. We hebben vanavond mondeling de koopovereenkomst gesloten. We hebben dit gevierd met een drankje bij het vuur.
!!! YES !!! De zoektocht naar een nieuwe plek is afgelopen. we gaan naar de volgende fase: de overdracht regelen parallel met de verbouwing doen. !!! YES !!!

En nu gaat opeens van alles veel minder stroef. De trajecten van financiering, verkoop van ons huis en vergunningen hebben we in de laatste maanden voorbereid. Nu gaan ze uitgevoerd worden.

Een bijzondere samenloop: vanmiddag hoorden we dat er voor mijn snel dementerende moeder een plaats beschikbaar is in een verzorgingstehuis in Eindhoven.

dinsdag 13 aug

De eigenaar van het pand waar we heen gaan speelt in dit reisverslag een grote rol en het wordt nu tijd om hem een naam te geven. Ik zal hem van nu af Kris noemen (om privacy-redenen gebruik ik niet zijn echte naam).

De mondelinge overeenkomst die we vorige week hebben gesloten gaat volgens gewoonte vastgelegd worden in een schriftelijke. Daarbij krijgen we de gelegenheid om wantrouwen in allerlei variaties tot uiting te brengen. We kiezen ervoor om dit wantrouwen niet vast te leggen en ons te beperken tot het vastleggen wat strikt noodzakelijk is voor een notariële overeenkomst. Vanmiddag hebben Rita en ik bij onze makelaar met Kris de details doorgenomen.
Vanavond zijn we met onze dochter in ons nieuwe huis gaan kijken en hebben met Kris een lijst doorgenomen van wat er wel en wat er niet achterblijft in het huis.

En: omdat Kris veel lege ruimte heeft in het huis stelde hij voor dat we elke keer dat we daar naar toe gaan een stel dozen meenemen.

En weer een bijzondere samenloop: Vanavond hebben we het eerste stukje verhuizing voor onszelf gedaan en morgen gaan we met mijn broer en zus en onze kinderen mijn moeder verhuizen naar haar nieuwe plek.

dinsdag 20 aug

De schoolvakantie is voorbij. Ik heb een klus van vier weken voor vier dagen in de week. Vandaag de eerste dag voor de klas, leuk en vermoeiend.
De trajecten van koop, financiering, verkoop, vergunning lopen, maar gaan langzaam.
Het seizoen met de zaal begint weer en er is weer administratie te doen, zowel verhuur en events als financieel.

Ik heb weinig spannends te vertellen, maar het voelt wel spannend.
Rita en ik kunnen elkaar hierin meestal goed ondersteunen, maar ook wel eens niet.
Positief is dat we er allebei heel erg van overtuigd zijn dat onze hele reis naar de totstandkoming van ons centrum staat of valt met hoe goed we kunnen samenwerken en dus hoe goed we met onze relatie omgaan. We kunnen allebei niet meer creatief en energiek zijn als we onderling problemen hebben.
En we zijn wel gewend dat we af en toe kraken, en zijn nu gemotiveerd om dat kraken elke keer zo kort mogelijk te laten duren.

woensdag 21 aug

Er is voor de zaal nog één kozijn nodig om de buitenkant aan te kunnen passen. Dat heb ik vanavond met Kris opgehaald in Goirle.

Er is nog veel te doen. Gecombineerd met het begin van het schooljaar is dat een hele opgave. Komend weekend wil ik ook weer een nieuwsflits uit laten gaan en dat betekent onder andere zorgen dat alle verhuur – en events- administratie weer helemaal bij is.
Indrukwekkend de komende dagen.

maandag 26 aug

Onderweg naar school. Ik heb een duister gevoel, de verleiding om er even de brui aan te geven.
In het weekend heb ik alle verhuur – en events-administratie bijgewerkt. Alles is klaar om de website bij te werken en de nieuwsflits te maken.
Plezierig in het weekend was het familiefeest bij mijn jarige kleindochter en het kinderfeestje van mijn jarige kleinzoon, en dropping met 7 jongens van 10, mooi om te zien hoe die dat onderling regelen.
Verder heb ik in het weekend weer een meditatie van Jeru Kabbal gedaan, dat deed me goed.
Vandaag een dag school en vanavond de nieuwsflits.  Die wordt weer behoorlijk gevuld, de agenda begint weer prettig vol te lopen.

Die meditatie in het weekend en het programma dat ik in onze agenda zie geven me de positieve kant van de drukte van al mijn bezigheden.
Ik merk dat ik het in deze periode nodig heb om zorgvuldig te leven, goed omgaan met lichaam en geest. Wat we allemaal doen is zo veel dat de reserves wat minder zijn.

samenvatting

We hebben de eerste mijlpaal in onze reis bereikt: We hebben een mondelinge overeenkomst om een nieuw pand te kopen, een combinatie van een woonhuis en een bedrijfshal.
Het eerste begin aan de verbouwing is gemaakt. Het eerste begin van de verhuizing is gedaan.

!!! YES !!! We hebben een huis met bedrijfshal gekocht. We gaan ons centrum waarmaken. !!! YES !!!

Na veel overleg en tekenwerk weten we nauwkeurig wat er moet gaan gebeuren en wat daar voor nodig is.

Het feit dat ik werk als docent zit nou een beetje in de weg. We voelen de druk van al het werk en dat voelt soms een beetje zwaar.
Maar we hebben ook plezier in ons leven, vooral met familie en met elkaar en we zijn positief over wat voor ons ligt.

Green3