de periode van 19 mei t/m 3 juni

een beetje details van de periode van 19 mei t/m 3 juni:

zondag 19 mei

We hebben voor de nieuwsflits uitging een mailtje gestuurd naar onze klanten met de mededeling dat we iets gevonden hebben en in het vroege najaar gaan verhuizen.
Die mededeling vormt voor mij een mijlpaal. Het gaat echt gebeuren.
We kregen mooie reacties met vooral veel succeswensen.

donderdag 23 mei

Wel, wel. Wat een dagen. Koop en verkoop van een huis regelen, dubbele verhuizing voorbereiden, zorg voor demente moeder, mensen in mijn omgeving met forse problemen die ondersteuning zoeken en dan opeens door een politieke manoeuvre op de school waar ik werk een bult correctiewerk. Dat kreeg mijn systeem niet verwerkt. Ik heb een hoge stressbestendigheid, maar die heeft ook een grens.  In het weekend begon ik me beroerd te voelen in mijn lijf en ik heb wel geleerd om die signalen niet te negeren. Alle afspraken afgezegd en me maandag ziek gemeld. Een paar dagen in eigen tempo werken en het gaat wel weer. Vandaag weer aan het werk. Ben benieuwd hoe het zal gaan.

Ik heb natuurlijk een hoop nagedacht over hoe we wat we willen aan de ene kant en wat we aan ruimte gaan krijgen aan de andere kant op elkaar kunnen aanpassen. Ik heb allerlei mooie ideeën die heel goed in mijn hoofd passen maar die niet allemaal in de hal passen. Rita en ik hebben gisteren geschoven met een plattegrond en het werd heel snel duidelijk dat heel wat van die mooie ideeën ingeperkt moesten worden.
We zijn tot een goede vaste indeling gekomen. Met wat minder eisen en verwachtingen gaan we het prima ingedeeld krijgen.

Dit traject is op allerlei manieren een leerweg. Onder andere voor Rita en mij om goed te communiceren want de tijd is er niet meer om ons druk te maken over futiliteiten. Rita wat nauwkeuriger en ik wat losser communiceren. En we krijgen het voor elkaar.

vrijdag 24 mei

Examens klaar, ik heb weer tijd om met verhuizing bezig te zijn. Gisteravond hebben we een uitgebreid gesprek gehad met onze hypotheekadviseuse. Zij zag goede mogelijkheden. Mijn leeftijd en wat het bestemmingsplan zegt zouden aanleiding kunnen zijn tot extra vragen van de kant van de bank. Dat we het kunnen betalen is duidelijk, maar daar lijkt het voor banken niet om te gaan.
Ik ben ervan overtuigd dat we het linksom of rechtsom geregeld krijgen. En die bestemming krijgen we ook wel goed. De indeling van de hal wordt steeds duidelijker.
Wat ook steeds duidelijker wordt is wat van alles wat we bewaard hebben van de Bergstraat, niet gebruikt gaat worden en we dus zullen gaan afvoeren.

maandag 28 mei

Rita en ik zijn op dit moment ongeveer alleen nog bezig met indeling van het nieuwe pand, hypotheek, vergunning en verhuizing.  Om even afleiding te hebben, kijken we Netflix en vallen dan in slaap voor de film halverwege is.

Gisteren is de eigenaar van het nieuw pand bij ons op bezoek geweest. We hebben naar de indeling gekeken, hoe de vloer en de trap worden is inmiddels wel duidelijk, nu kijken we naar indeling van bergruimte voor de zaal. De eigenaar komt met hele praktische ideeën. We zijn weer een stuk verder. Bovendien heeft hij uitgesproken dat hij bereid is de hele verbouwing te doen.

Wat betreft de bestemming: Ik twijfelde of ik het traject van vergunning aanvragen wel in wil gaan, daarbij maakte ik een afweging van het risico tegen de moeite die het kost. Maar alles bij elkaar lijkt het me toch beter om te zorgen dat alles geregeld en in orde is.  Daarom heb ik in het kadaster opgezocht wat de huidige bestemming precies is. Het blijkt “wonen met bedrijvigheid” te zijn.  Dat lijkt een goed startpunt te zijn voor zowel het traject bij de gemeente als voor het traject bij de banken.

woensdag 29 mei

ochtend:

Gistermiddag met onze makelaar naar het nieuwe pand gaan kijken. Wij willen zijn advies hierin. Zijn eerste indruk was positief. Hij gaf wat tips voor onderhandeling. En we stelden vast dat ik me niet aan de gebruikelijke manier van onderhandelen houd omdat onze gesprekken met de huidige eigenaar een erg open karakter hebben. En dan vooral: ik heb al duidelijk laten weten dat wij dit huis graag willen, voordat we iets over de prijs hebben besproken.
Rita en ik hebben elke keer dat we in het nieuwe pand komen er een goed gevoel over.

Gisterochtend had ik over het traject van vergunningen het gevoel: en nu echt ermee aan de gang. Dat heb ik gedaan. Eerst heb ik iemand gesproken bij de gemeente van de afdeling vergunningen. Zij vertelde me waar ik alle gegevens kon vinden die ik nodig heb. Dat werd een digitale tocht door de gemeente archieven. Op een kaart vond ik de aanduiding “Bedrijfs doeleinden II”. Na een tijd zoeken vond ik een document dat vertelde wat dat betekende, activiteiten in de categorie 1, 2 of 3. Na weer een tijd zoeken vond ik in een ander document wat categorieën inhouden. Een lijst van 6 bladzijden, waarin sportschool het dichtste bij onze activiteiten kwam. Nog steeds dus niet echt duidelijk. Volgende actie is dus binnenlopen bij de gemeente en er over praten.

We moeten vooral de juiste termen vinden, passend bij wat we willen en acceptabel voor de gemeente.

middag:

Vandaag was even mijn laatste schooldag. Rita en ik gaan twee dagen genieten van rust en natuur. Dan een dag klusjes in huis en dan nog tweede correctie werk.
Daarna weer verder op school en verder met tekenen en regelen.

zaterdag 1 juni

‘s morgens vroeg

We hadden twee dagen vrij. Rita en ik hebben voor ons zelf twee dagen vrij geregeld. Daar zijn we wel aan toe. Alle trajecten rondom verkoop aankoop en verhuizing zijn begonnen.
We hebben twee dagen genoten van de natuur. Straks ga ik een meditatie geven en daarna is de rust even voorbij. De lijst van dingen die ik te doen heb, is indrukwekkend: voor De Heremiet wierookbestelling doen, voor school correctiewerk, de nieuwsflits, allerlei administratie, op bezoek bij mijn moeder en dan heb ik ook nog mail te lezen. En eigenlijk hebben we afgesproken vandaag in huis allerlei klusjes te doen. En dan bedenk ik maar: elke kilometer begint met de eerste meter.

zondag 2 juni

heel vroeg

Gisteren hard doorgewerkt en het meeste zat mee. We hebben bijna alles wat we wilden gedaan gekregen. Vandaag wordt het prachtig weer en dat willen we in de natuur meemaken.
Het enige wat op dit moment nog dringend is, is de nieuwsflits en voor de voorbereiding daarvan heb ik bijna alle gegevens bij me.

De laatste dagen voel ik me vaak onrustig. Alsof er een grote dreiging in de buurt is.  Mijn ego en mijn fantasie spiegelen me dingen voor, die er niet zijn. Er is veel werk te doen en de belangen zijn groot, maar er is geen bedreiging En toch voelt dat zo.  Gisteren heb ik een ademmeditatie gedaan en dat deed me veel goed, daarna kon ik in hoog tempo dingen goed gedaan krijgen.
Ik vind dat ik uitgebreide ademoefeningen weer in mijn dagelijkse routine moet inpassen. En als ik dan toch aan de ontevredenheid over mijn eigen gedrag denk: Ik vind ik dat ik weer op moet houden met suiker eten en weer helemaal vegetarisch moet worden. Als die drie moetens nou eens zouden veranderen in diep-innerlijke overtuigingen dan zou het met alleen maar een beetje aandacht vanzelf gaan. Wat kan een mens zichzelf toch voor de gek houden. Eigenlijk: wat kan ik mezelf toch voor de gek houden. Ik zoek een ontsnapping voor de grote verantwoordelijkheid die ik op me aan het nemen ben en zoek dat in zoetigheid en oppervlakkige pleziertjes. Een keer diep ademhalen en wat vriendelijke aandacht voor mijn eigen gemoedsgesteldheid zouden veel beter zijn.

maandag 3 juni

Even niks. Alles loopt. Het oog van de orkaan. Dit voelt vreemd.

Míjn verstand zegt: Zo dadelijk ben ik op school en kan ik aan de nieuwsflits verder, afgewisseld met delen van de tweede correctie; en vanavond thuis verder met tekeningen.
Mijn gevoel zegt: Geniet van de rust in de reis, doe het op je gemak en maak er iets moois van.

Kijken of ik daar een combinatie van gemaakt kan krijgen.

 

samenvatting van de periode van 19 mei t/m 3 juni:

– – – – – – –  in de nieuwsflits van 3 juni  – – – – – – –

Dit was een drukke heftige periode. Het was aan de ene kant verwarrend en chaotisch, omdat er van alles door elkaar liep. En aan de andere kant was het heel duidelijk omdat alle trajecten die nodig zijn om de overgang naar de Tongelresestraat te regelen, aan de gang zijn gezet.

We hebben extremen van activiteit mee gemaakt: Dagen achter elkaar dat we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk bezig waren; Twee dagen in het hemelvaart weekend, waarin we heerlijk in de natuur tussen de vogels hebben genoten van rust en van ons samen zijn.

Het beeld van wat we gaan krijgen wordt steeds duidelijker. De trajecten lopen en de komende twee weken zullen we waarschijnlijk vooral bezig zijn met resultaten te produceren in die trajecten.
We zien ook steeds meer hoe het hebben van een eigen plek onze manier van omgaan met De Heremiet zal gaan beïnvloeden, vooral op het gebied van bekendmaking en promotie.
Wij zullen, in de wetenschap dat we bekendheid geven aan iets wat nog jaren zal blijven bestaan, veel duidelijker en gerichter naar buiten kunnen treden.

Green3