de periode van 18 t/m 30 nov

een beetje details voor de periode van 18 t/m 30 nov:

maandag 18 november

Gisteren bijeenkomst van Winkels in Wijsheid. De laatste winkel gaat er mee ophouden. Dan zijn wij de enige nog, die een bedrijf op dat gebied hebben, ook al is het dan geen winkel meer.
We komen nog steeds bij elkaar omdat het plezierig is om te kunnen praten over allerlei rondom een spiritueel bedrijf.

dinsdag 19 november

Om een hypotheek te kunnen krijgen mag ik niet een negatief vermogen hebben in mijn bedrijf. Als ik alles meetel (de financiën én de materialen) dan is dat vermogen ook positief. Voorwaarde is dat mijn administratie van dit jaar compleet is. Die heeft de laatste maanden niet voorop gestaan, dus ik heb wat te doen. Ik heb een nacht van facturen invoeren achter de rug, vandaag surveilleren op school, vanmiddag ga ik naar huis met 5 toetsen na te kijken. En ondertussen lees ik een boek over de Merkaba, rebirthing en samenstelling van dit universum. Ik ben benieuwd wat dit alles me gaat brengen.

Wat ik me realiseerde na al die trainingen die ik gedaan heb en waarin onder andere werd behandeld waarom dingen soms niet willen lukken: Als mijn onderbewuste om wat voor reden dan ook het centrum wil saboteren, heeft het nu de gelegenheid. Daar ga ik dus alert op zijn.

dinsdag 19 november

Tijdens het surveilleren heb ik de tijd om over van alles na te denken.

Bij een toets leesvaardigheid waar de tekst gaat over je zelf positief toespreken realiseer ik me: Ik ga dit regelen. Die hypotheek zál goedkomen, al moet ik er dag en nacht aan werken.  En vooral: Ik laat me niet kisten door al die negativiteit om me heen.

Rita en ik gaan dit centrum doen, nog jaren en dat hele sprookje over na je aow-leeftijd opeens stoppen met allerlei activiteiten kan me gestolen worden.

vrijdag 21 november

Gisteren zijn we bij Kris geweest. Hij had de bovenverdieping leeg gemaakt. Het eerste begin is gemaakt. Het geeft een goed gevoel om daar te zijn, dat wordt het centrum waar wij voor gaan zorgen.

De hypotheek schiet niet op. Daarom hebben we om uitstel gevraagd van de datum van overdracht.  Daar was hij niet blij mee. Dat doorkruist zijn plannen. Maar hij snapte ook dat wij dat zo niet willen en gaat er creatief mee aan de gang.

Om een hypotheek te kunnen krijgen bij een bank is het nodig dat je geen negatief eigen vermogen hebt (bankterm voor schuld). Om dat aan te tonen moet ik alles wat we hebben en niet hebben op papier zetten.  Daar ben ik inmiddels al dagen mee bezig. Vandaag ben ik bij onze accountant geweest om daar mee verder te gaan. Veel werk, maar voor een heel goed doel.

Zojuist een gesprek met Rita. Zij is er erg van onder de indruk dat het zo stroef loopt. Ik heb haar verteld dat het altijd gaat lukken, desnoods op de dure manier. Maak je geen zorgen, we krijgen het heus voor elkaar. Ze was weer gerust gesteld.

maandag 25 november

Vrijdag en zaterdag hebben we nacht en dag gewerkt, alle bedragen van inventaris en voorraad zijn gistermorgen naar de accountant gegaan. Grote klus klaar.

Gisteren had ik een trainingsdag. We hebben een afscheidsritueel gedaan voor degene die er definitief uitgestapt is. ‘s Middags kundalini-meditatie van Osho en daarna een unwinding-oefening.
‘s Morgens met overgave trommel en fluit spelen bij het ritueel, ‘s middags de meditatie en de unwinding: heel goed om dit allemaal weer te ervaren. Dat is waar ik al die administratieve dingen voor doe, om te zorgen dat er een plek is waar mensen dit soort ervaringen kunnen beleven.

Ik ben blij dat weer meegemaakt te hebben, want deze situatie van onzekerheid en steeds maar administratief bezig zijn begint me op te breken.

woensdag 27 november

Gisteren hoorde Rita op school dat we daar heel binnenkort weg moeten. Van Kris horen we niets. De hypotheekadviseur blijft positief, maar krijgt het zeker niet voor 1 dec voor elkaar. Van de accountant hebben we al dagen niets gehoord. De makelaar wil met Kris het uitstel regelen, maar krijgt geen contact.

We worden er verdrietig van dat het zo moeizaam gaat. En ik word er ook boos van. We kunnen het goed betalen en die banken liggen dwars, terwijl één van diezelfde banken de huidige duurdere situatie ok vindt.

vrijdag 29 november

Vanochtend belde Kris. Hij was boos op mij, omdat hij verondersteld had, dat ik de financiering vanaf het begin rond had en ik een week van te voren vertel dat dat niet zo is. Ik heb hem weten duidelijk te maken dat zijn veronderstelling niet logisch was, omdat dat helemaal niet ging voordat er een koopcontract was en ik heb hem gezegd dat ik meteen geprobeerd heb hem dit laten weten toen ik wist dat ik die datum niet ging halen. Dat hij dan meer dan een week niet bereikbaar is, kan hij mij niet aanrekenen.
Ik heb hem gezegd dat hij mij verzekerd heeft dat de verbouwing voor 1 januari klaar is, en dat we in problemen komen als dat niet zo is. Daar reageerde hij onduidelijk op.

Kortom: op alle fronten gaat het traag en stroef.

Voor de hypotheekaanvraag had ik gegevens nodig van mijn bank. “Waarom vraag u dat?” “Omdat ik bezig ben met een hypotheekaanvraag.” “Waarom komt u niet bij ons met die vraag?” “Omdat alle grotere banken tot nu toe hebben gezegd, dat dat niet kan vanwege mijn leeftijd en vanwege het feit dat het om een bedrijfspand gaat.” “Maar meneer, bij ons is dat niet zo, wilt u voor een gesprek komen?” Maanden geleden heb ik van alles geprobeerd om met een bank in gesprek te komen en kwam ik niet verder dan website en telefoon en nu, op het laatste nippertje, kom ik eindelijk ergens met iemand oog in oog. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren. Dat zou wat zijn, als ik te elfder ure uiteindelijk zelf regel, waar tot nu toe drie adviseurs nog niets voor elkaar hebben gekregen.

En dat allemaal terwijl we bezig zijn met de voorbereidingen voor ons sinterklaasfeest. Pakjesavond is bij ons traditioneel een uitgebreid familiefeest, waar we ons op verheugen.

zaterdag 30 november

Zojuist een lang gesprek gehad met de hypotheekadviseur. Hij heeft alles op een rij gezet en denkt een goede kans te maken met een aanvraag. De hypotheek is niet zo groot als gewenst, maar iemand die mij een persoonlijke lening voor de rest wil geven, daar ben ik heel blij mee.

Straks groot sinterklaasfeest. Genieten van lekkere hapjes en drankjes en vooral van fijn gezelschap. Rita en ik zijn blij dat we dit kunnen vieren met al onze kinderen en kleinkinderen. Het is een rijkdom om in zo’n gezin te zijn.

 

samenvatting van de periode van 18 t/m 30 nov:

– – – – – – in de nieuwsflits van 1 december – – – – – –

Het was een periode van tegenslag en ongeveer dag en nacht werken. De hypotheek krijgen we nog niet rond, de verkoper/aannemer houdt zich moeilijk bereikbaar, veel administratief werk voor het centrum en veel correctiewerk voor school. Dat ervaar ik allemaal niet als positief. En tegelijkertijd houdt het me heel alert en heb ik het gevoel dat ik echt ergens voor bezig ben.

Het lijkt langzamerhand ergens naar toe te gaan. Het boek dat ik nu lees zegt: Wat wij als goed en niet goed ervaren zijn meewerkende en tegenwerkende krachten die gezamenlijk zorgen dat alles in het goede tempo gaat.
We blijven leren van heel deze situatie en we blijven vertrouwen dat het uiteindelijk een mooi centrum wordt.

Volgende week hypotheek-aanvraag door onze adviseur en gesprek met een bank.
Het lijkt dat we even in wat rustiger vaarwater komen.

In deze zelfde tijd hebben we met onze familie een fijn sinterklaasfeest gehad, waar we met z’n allen iets moois van hebben gemaakt.
We gaan de adventstijd in, waarin we de donkere dagen voor kerstmis met onze eigen inspanningen verlichten. Dat is een mooi vooruitzicht.
We blijven er iets moois van maken. Wat eigenlijk betekent dat we onszelf in laten zien dat het al mooi is.

Green3